lauantai 24. lokakuuta 2009

Syksyä oviinkin
Servietit, styroxpohjat, linnut, lehtien solukot, niinit: Tiimari
Erikeeper: askartelulaatikko
metallipäiset nuppineulat: neulatyyny
lepänkävyt: papan metsä


Tämä alkoi olla liian kesäinen. Näin ammattiliiton lehdessä männynkävyistä tehdyn ovikoristeen. Siinä oli rautalanka väännetty sydämenmuotoiseksi ja siihen liimattu ne kävyt. Siitä se ajatus lähti. Suuntasimme äidin kanssa papan metsiin asenteella, että käydään nyt hakemassa ne kävyt. Voin kertoa, ettei tämä ole mitään käpysesonkia. Löysimme 7. Niillä ei juhlittu. Olihan niitä, siellä 7 metrin korkeudessa. Keräsimme sitten lepänkäpyjä, ne olikin paljon söpömpiä ja ennen kaikkea meidän ulottuvissa.

Suunnitelmat menivät siis kertakaikkisen uusiksi. Ei rautalankaa, ei männynkäpyjä. Siispä Tiimariin katselemaan ja tutkimaan. Vähitellen suunnitelma alkoi muotoutua. Koska silkkipaperivärivalikoima oli suorastaan onneton, suuntasin katseeni serviettihyllyyn. Sieltä löytyikin sitten kivat värit. Otin niistä sen valkoisen puolen pois. Lisäksi vielä leikkasin reunoista sen pilkullisen kohdan pois. Hankin myös kuumaliimapyssyn, enkä voi käsittää miten olen ennen tullut toimeen ilman. Kaikki liimautui superhelposti sillä. (Heti ensimmäisenä piti tietysti työntää sormensa siihen: "Ei tää nyt niin kuumaa voi olla --- ai perkele!")

Oranssipunainen jää minulle itselleni, sininen menee äidin kummitädille. Olen tosi tyytyväinen lopputuloksiin. Oli kiva pitkästä aikaa askarrella, varsinkin kun kaikki onnistui tällä kertaa hyvin. Jotenkin on sellainen fiilis, että näitä olis kiva näprätä enemmänkin. Anyone?