maanantai 9. maaliskuuta 2009

Asustevaihto

Hedwig
ohje: Give A Hoot
lanka: Gjestal Maija, väri 218
kulutus: 76g kaksinkertaisesta langasta
puikot: 4mm (4,5mm olisi ollut paremmat, muttei oo sen kokoisia varastossa)
napit jostain vanhasta paidasta talteen otettuKerttuset
ohje: Kerttu-sukat
lanka: Gjestal Maija, väri 237
puikot: 3mm
kulutus: 78g

Nämä lapaset ja sukat pujahtivat samaan pakettiin. Osallistuin #neulonnan ystävänpäivävaihtoon. Yllättävien muutoksien vuoksi ystävänpäiväni hieman venyi. Lähetin kyllä sen tienoilla laatikollisen itse tehtyjä suklaapikkuleipiä. Ne sisälsivät värikoodin tulevaa varten. Ujutin taikinaan punaisia ja oransseja (se oli lähempänä kuin keltainen) M&M's-karkkeja.

Lahjontani kohteeksi joutui ihana Tui. Halusin neuloa jotain erityisen ihanaa ja mieluisaa. Tui on ollut minulle todella mukava, kiltti ja kannustava, valtava tuki viime aikoina. Ensin näistä langoista piti tulla jotain ihan muuta. Neulojan hermo kuitenkin petti kahden uuden tekniikan opettelun edessä. Joten turvauduin varasuunnitelmaan. Omasta mielestäni tämä varasuunnitelma oli ehkä jopa parempi! Tykkään itse lopputuloksesta aivan valtavasti!

Olen iloinen myös siitä, että sukat joilla tehtiin historiaa päätyvät näin hyvään kotiin. Tunnetusti olen sukkaneulonnan vihaaja. Kun niitä täytyy tehdä kaksi kappaletta - vieläpä samanlaisia ja samankokoisia. Nyt yllätin kuitenkin itseni täysin. Toinen sukka syntyi yhdessä (1!) päivässä. Enkä edes istunut koko päivää neulomassa. Luulen, että sukkia saatetaan nähdä jatkossa enemmän tämän neulojan puikoilla.

Lapasista tuli aivan ihanat. Mallissa on peukalo, jollaista en ole ennen tehnyt. Se oli helppo neuloa ja ulkonäkö on kivan erilainen. Jos lapasten väri ei olisi niin epäminua, pitäisin nämä ehkä itse. Varmaan tyydyn vain neulomaan itselleni toiset. Miten se onkin niin, että aina kun teen muille jotain tulee hienoa. Itselleen kun yrittää niin silkkaa sutta? Joku neulojan kirous vai?

Maija lankana jakoi mielipiteeni. Punainen narisi, sinapinkeltainen ei. Punanen laski hieman väriä uittaessa, keltainen ei. Tätä lankaa on vielä eri värisenä yhteen tilausjuttuun. Odotan mielenkiinnolla kummalle puolelle se asettuu.

Toivottavasti paketti on saajalle mieluinen!

5 kommenttia:

Mariamato kirjoitti...

Aiiivan ihanat noi keltaiset lapaset! Tahdon kans tollaset! En vaan tiedä osaanko tulkita englanninkielisiä ohjeita ja palmikkoo en oo koskaan neulonu mut ehkä mää kokeilen ;)

Minna kirjoitti...

Mäkin tykkään ihan tosi paljon noista lapasista, superhienot!

Iina Kraak kirjoitti...

Ei englanniksi neulominen ole kauhean vaikiaa. Netistä löytyy hyviä neulesanakirjoja ja youtubesta videoita! :)

miltsi kirjoitti...

ihanat pöllöt! <3

an kirjoitti...

Ihan parhaat pöllöt! Täytyy laittaa kirjanmerkkeihin.