torstai 5. maaliskuuta 2009

Yhden illan piristys


Piristyspöllöt
malli: Give A Hoot
lanka: Novita 7 veljestä tummanharmaa 48g ja Drops Fabel väri 200 22g
puikot: 4 mm
napit äidin hääpuvusta

Iltana eräänä olin pahalla mielin. Niinpä tahdoin neuloa jotain kivaa ja nopeasti. Piristyspöllöt huhuilivat mieleni perukoille. Iltainen inspiraatio aiheutti hirmuista lankavarastojen penkomista. Omistan aika vähän mitään kovin paksuja lankoja. Joten jouduin raapimaan hieman päätäni ennen kuin löysin sopivan parivaljakon.

Mielestäni tässä nämä kaksi eri harmaata luovat yhdessä kivan pinnan. Siitä tulee jostain syystä mieleen sellainen kuutamon hohde. Oiva siis pöllölapasille! Mutta harmaa ei ole kovin piristävä väri. Ja piristäväähän tässä haettiin, eikö? No jostain käteeni päätyi myös tumman pinkki puuvillanöttönen. Siitä se ajatus sitten lähti...

Nappien löytäminen oli haastava. Paikkakunnan nappitarjonta oli heikko. Tosin luulen että vaatii aikakokoisen nappikaupan että näin pikkuruisia nappeja löytyy valikoima. Onneksi äidin nappipurkki riensi apuun. Pienen pienet valkoiset helminapit, äitini hääpuvusta peräisin. Tykkään! Eikä kuulemma ole katastrofi jos joku napeista jäisi joskus matkasta.

Tein ohjeeseen muutamia omia lisäyksiä. Neuloin sinne tänne muutamia lisäkerroksia, koska tiheyteni oli päin honkia. Täältä löytyvään pöllöpaitaan ihastuneena neuloin myös omilleni ainaoikein vatsat. Tuovat hirveästi lisää ilmettä! Kärkikavennukset muutin tuttuun sädekavennukseen, tykkään enemmän pyöreistä kärjistä. Peukaloon lisäsin muutaman silmukan, nakkipeukaloni olisivat muuten joutuneet liian ahtaalle.

Nyt sitten vaan yöhön huhuilemaan!

2 kommenttia:

Tui kirjoitti...

Ihanat pollot! <3

Elsa kirjoitti...

Voi vitsi noi keltaset pöllöhanskat on I-HA-NAT!