sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Syystalvisettimalli: Pajunkissapipo, Ullaneule 1/08
lanka: Drops Baby Alpaca Silk, värinro 0100
menekki: 75g, lanka kaksinkerroin
koko: 92s, n. 56cm
puikot: 3,5mm

malli: Lehmus-huivi, Ullaneule 02/07
lanka: Drops Alpaca, värinro 0100
menekki: 111g
koko: yläreunassa 11 lehteä
puikot: 3,5mm

Nämä vaaleat kaunokaiset matkasivat Lahteen kaverille. Tehtiin pieni vaihtokauppa, minä sain Klean Kanteenin ja hän sai nämä. Molemmat ennestään tuttuja malleja, joten helppoahan näitä oli posotella. Lehmus otti vähän enemmän aikaa, kun olin neulonut väärin ja haudannut sitten huivin kopan perukoille. Purin siitä sitten ne muutamat lehdet ja tein oikein tilalle. Olisi jäänyt häiritsemään moinen! Pajunkissa neuloutui parissa illassa lopulta. Kiva pikkuinen neule. Vaikkakin kaksinkertaisella langalla neulominen on aina yhtä ärsyttävää.

Pajunkissan kaikki oikeat neuloin takareunoista. Pajunkissat neuloin näin: neulo oikein takareunasta, langankierto, neulo oikein. Sitten välikerroksia se kolme kuten ohjeessakin on. Ja kavennuksena nosta yksi kuin neuloisit sen, neulo kaksi oikein yhteen ja nosta neulomatta jätetty kavennettujen yli. Tällä tavalla syntyy tiivis ja kaunis pajunkissa. Toistin mallikertaa yhden kokonaisen ylimääräisen, että piposta tuli tarpeeksi korkea. Nuo takareunasta neulotut silmukat kun syövät korkeutta. Kelpo pipo tuli! Ja huiviinkin olen tyytyväinen. 

Näistä tuli kiva setti alkutalveksi! Suosittelen molempaa ohjetta kyllä. Lehmus-huivin alku tuntui minusta hankalalta, mutta kun pääsee alusta yli niin helppoa on kuin heinänteko! Lehtipitsi nyt on sydäntäni erittäin lähellä, lempipitsejäni on se.

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Tosi kaunis setti ystävälle! ♥

Sanna kirjoitti...

Aivan ihana setti! Lehtipitsi on minunkin lemppareitani. :)

SaaraHoo kirjoitti...

Kauniit!

Anonyymi kirjoitti...

lämmin kiitos näistä, ovat olleet kovassa käytössä :) t. martina