lauantai 18. elokuuta 2012

Näen pelkkää raitaamalli: perussukka, hollantilainen kantapää, nauhakavennus
lanka: Colinette Cadenza, Cherry ja Jay
menekki: kumpaakin vähän alle 50g
puikot: 3,5 mm

Raitamaniani ei tainnut alkaa näistä sukista vaan edellisistä raitasukista, jotka sivumennen sanoen lojuvat jossain raukat päättelemättöminä ja kuvaamattomina. (Kuten köh kuvista huomaa köh, nämä on kuvattu joskus pääsiäisen tienoilla. Vähän viivettä tässä hommassa ehkä!) Tilasin Colinettea suoraan heiltä joskus aikoja sitten ja ajattelin neuloa niistä Jotain. Ainahan me kaikki tiedämme, mitä varten me lankaa tilaamme, eikö niin? Kun olin paikassa, jossa lankaa oli mukana kaksi kerää ja puikkoja yhdet, ja kumpikaan lanka ei olisi riittänyt yksin sukkiin, päätin tehdä raitasukat! Ne olivat siis ne ensimmäiset raitasukkani. Sitten tulin kotiin ja muistuipa mieleeni nämä Cadenzat ja kas vain, syntyi lisää raitaa! Koska kerät ovat metrimäärältään pienehköjä, neuloin eri pariset sukat. Eli siis resorit, kantapäät ja kärjet ovat yksiväriset ja vastakkaiset. 

Raitasukat, tällaisista monivärisistä langoista ja itsestään raidottuvista, ovat todella koukuttavaa neulottavaa. Olen tehnyt näitä nyt monen monta paria, kaikki samalla kaavalla ja kahden kerroksen raitaa. Jos et ole jo kokeillut, niin tee se heti! 
Eilen minulla oli suuri ilo ja kunnia kestitä Hepsiä ja hänen esikoistaan. (Olen kyllä kovin onnekas, kun olen löytänyt neulomisen kautta näin mahtavia ihmisiä täältä uudelta kotipaikkakunnaltani! Vilkutus kaikille!) Oi kuinka iloinen olinkaan kun tuliaiskassista vieläpä paljastui tämä virolainen kaunokainen! Olen tätä väriä juurikin haaveillut ja nyt minulla on sitä suurensuuri vyyhti. Tämä on yli 200-grammainen. Tästä tulee Kuduja-Annan Padjapüür, johon ihastuin jo kuvissa ja lopullisesti kun näin Hepsin toteutuksen siitä. Olen kovin onnellinen tästä siksikin, että vironvillavarastoni ovat kovin huvenneet. Kiitos vielä!

Viime päivinä olen tikutellut kovaa vauhtia neulegraffitia ensi viikon lauantaina järjestettävään Knit' n' Tag -tapahtumaan Helsingin Ruttopuistossa. Tapahtumassa kaikki puiston yli 100 puuta saavat kaksi metriä korkeat graffitit ympärilleen. Puut ovat puettuina syyskuun kahdenteekymmenenteenseitsemänteen asti, joten käykää ihmeessä kurkkimassa, jos sinne suunnalle eksytte. Teemme ystäväni Minnan kanssa yhteistyöprojektin ja siitä tulee varmasti hieno. Kuvia tänne sitten kun graffiti on paikoillaan!

Minulla on nykyisin myös Twitter-tili, jonne päivitän lähinnä neulekuulumisia. Minua saa seurata. Löydyn sieltä samana Iina Kraakkina kuin täältä blogista ja Ravelrystakin.

Ehkä seuraavan kerran kehräystarinaa. Kyllä - minäkin, ainakin vähän.

1 kommentti:

Hepsi kirjoitti...

Kiva kun lanka miellytti! Kiitos seurasta ja nam-nam-pirakasta! Oli mukavaa! =)