lauantai 25. elokuuta 2012

Knit'n'Tag Helsinki!


Tänään se päivä koitti, kun Helsingin Ruttopuisto täyttyi iloisesta väestä, ohikulkijoista, jotka kummastelivat ja tietysti auringonpaisteesta! Ehkä parasta tässä tapahtumassa oli se, että kaiken tasoiset taitajat ja tekivät pääsivät esiin. Esillä oli paljon töitä, jotka oli koottu pienistä tilkuista, kukista ja pompomeista. Sellaisista elementeistä, joita kuka tahansa osaa tehdä. Paljon värejä ja paljon iloa!

Me päädyimme vähän erilaiseen ratkaisuun. Emme halunneet tehdä mitään, mikä muistuttaisi perinteistä neulegraffittia. Halusimme tehdä jotain erilaista. Päädyimme sävymaailmaltaan harmoniseen taustaan ja tehosteissa annoimme vastavärien kraakkua. Ja tällainen siitä syntyi!


Koska asumme eri kaupungeissa, oli selvää, että meillä jää varsinaiselle tapahtumapäivällä vielä paljon tehtävää. Matkassa oli lankaa, neuloja ja virkkuukoukkuja sekä tuoli. Emmekä tuolillakaan ihan ylettäneet ylimpiä pistoja tekemään. Onneksi meillä oli mukana taitava ja sopeutuva insinööri, mieheni, joka joutui myös ompeluhommiin.

Olimme molemmat neuloneet kaksi noin 60cm korkeaa palaa ja yhdistimme ne paikan päällä. Lisäksi virkkasimme reunukset. Varisten kanssa hikoiltiin vielä eilen ja jaoimme tuskastumistamme Facebookin chatissa. Ihan vinkkiä - silmukoiden jäljentäminen on hidasta puuhaa. Älä jätä sitä viimeiseen päivään, jos et halua menettää hermojasi.

Kun sitten kaiken hikoilun ja suunnittelun jälkeen katsoimme työmme tulosta, emme voineet olla muuta kuin ylpeitä! Me tehtiin se! Varikset kietoutuivat kauniisti puun ympärille.Työmme nimi on Takapihalla ja se komistaa puuta numero 9. Menkää katsomaan ja kokemaan tekemisen iloa! Työt ovat siis esillä 27.9. asti, jonka jälkeen lahjoitetut työt siirretään  nuorisoasiainkeskuksen leirisaareen Bengtsåriin, Hankoon. Sinne meidän variksemmekin sitten siirtyvät kraakkumaan.


Kiitos järjestäjille! Kiitos Minnalle, joka pyysi minut tähän projektiin! Ja kiitos, että paistoi aurinko! 

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Wau! Siitä tuli upea! Täytyy käydä katsomassa jossain välissä!

Sabda kirjoitti...

Oo! Mielettömän hieno!