keskiviikko 24. elokuuta 2011

Sukkasato




My very first one
malli: Mittatilauspolvarit Ullasta
lanka: Regia Desing Line Jazz Colors, värinro 06455
menekki: 50g
puikot: 2,25

Tennarisukkasia
malli: sama mittatilauspolvari
lanka: Gjestal Maija, värinro 273
menekki: 57g
puikot: ehkä 2,5

Neuleiden aloittamisen into on huomattavasti suurempi kuin neuleiden valmiiksi saattelemisen into. Ihmeekseni täältä on valmistunut lähinnä sukkia! Eikä siinä vielä kaikki. Toteutin vuosien uhkaukseni ja opettelin neulomaan sukat kärjestä. Olen neulonut nyt kahdet eikä se niin kauhean vaikeaa ole. Tuntuu, että sukkapari tulee nopeammin kärjestä kuin varresta alkaen. Eikä sitä jumiuttavaa vaihetta tule, mikä on tässä blogissa ennenkin nähty. (Ne kolme sukkaparkaa makaavat edelleen täysin samassa jamassa.)

Tarvitsin varrettomat tennarisukat ja sellaiset niistä sitten tulikin. Silmukoita 16 aloituksessa. Käytin Judy's Magic Cast-Onia. Helppoa kuin mikä. Kantapään tein ohjeen mukaan. En nyt kykene muistamaan, että paljonko oli silmukoita keskellä lopuksi. Mutta sen tiedän, että olisi pitänyt jättää enemmän. Kantapää pussittaa nyt hieman. Tykkäsin tästä kantapäästä erityisesti siksi, että siinä ei tarvitse poimia silmukoita. Vaihe, jota INHOAN kantapään neulomisessa, jää kokonaan pois. Sain Tuilta vaihdossa paska-Anniksesta kärjestä neulotut sukat, jotka istuu täydellisesti jalkaan. Aion opetella seuraavaksi sen. Perästä kuuluu! Koska vaakani hieman huijasi keränpuolituksessa jäi lankaa sen verran yli, että virkkasin vielä molempiin sukkiin nirkkoreunan. Oikein sievät, sanoisin.

Toiset sukat eivät tulleet minulle, vaikka Ravelry niin väittää. Vaihdoissa pitää nääs vähän huijata ja juksata. Ne menivät reissuvaihdon paketissa Jonnalle. Hän oli oikein tyytyväinen ja sukat olivat sopivat. Kuvassa jalkamallina poseeraan minä itse. Toinen pari sujui jo helpommin, tosin mielestäni näissäkin on sama kantapääongelma. Eikä peijakas soikoon yksi kerää lankaa riittänyt! Niin kuvittelin, että kerästä Maijaa tulee varrettomat, vaan väärässä olin. Tätä on vielä punasävyisenä omiin sukkiin. Tulee yhden kerroksen raitaa ruskean kanssa. En oikein pitänyt tuosta pätkärääkistä. En tajunnut ostavani sellaista.

Lisäksi olen neulonut yhdet Kertut ja yhdet Julekset. Ne menivät häälahjaksi. Morsiamen sukat olivat vihreää Maijaa ja punaista Pallasta. Ja sulhasen harmaata Maijaa. Maija on minusta hyvä perussukkalanka! Harmittaa, kun näistä ei ole kunnollista kuvaa. Olin nimittäin pitkästä aikaa tyytyväinen johonkin lopputulokseen! Toivottavasti olivat sopivat ja lämmittävät näin syksyn saapuessa.

Heinäkuun jälkeen täällä on kovasti aloitettu töitä, mutta mitään ei ole kai valmistunut. Työnsin lusikkani aikamoiseen soppaan ja jatkan keskeytyneitä lukio-opintojani. Saa nähdä, miten niiden kanssa käy. Edessä on äidinkieltä, ruotsia, saksaa ja englantia. Jännää ja innostavaa, mutta selvästikin neuleaikaa syövää! Tai sitten täällä neulotaan aivottomia sukkia vaan opiskelun ohessa. Jääkää kuulolle, kyllä minä vielä palaan.

Niin ja täällä arvotaan, ehdit vielä mukaan! Maatuska etsii kotia.



1 kommentti:

Minna kirjoitti...

Neuleiden aloittamisen into on huomattavasti suurempi kuin neuleiden valmiiksi saattelemisen into.

KYLLÄ.
Sit kun saa päähänsä projektin, jonka haluaa toteuttaa seuraavaksi, niin pakkohan se on aloittaa HETI NYT vaikka miljoona edellistäkin on kesken. (Huoh.)

Mut kiva kun päivität! Kivat sukkaset ja kivat langat! Pitääkin kokeilla tuota Maijaa joku kerta :)