maanantai 21. joulukuuta 2009

JänösetJänöjussin mäenlasku
malli: Blue Rabbit Hat, SlipSlipKnit
lanka: Rowan Wool Cotton, värinrot SH903 & SH973
kulutus: harmaa 82g, sininen 25g
koko: 120s
puikot: 3,5mm

Tässä on sitten se toinen joululahja, jänöpipo 3,5-vuotiaalle kummipojalleni. Heti kun näin ohjeen ajattelin, että tämä täytyy tehdä!

Tämä on ensimmäinen kirjoneuleprojektini ikinä. Aluksi meinasi mennä hermo, mutta sitten sain kehitettyä jonkinlaisen tavan neuloa. En tiedä, teinkö oikein, mutta ihan hyvä siitä tuli! Ei mulle kyllä mitään suurta kirjoneuleinnostusta tullut. Fiilis oli lähinnä se, että tekeehän tuota, mutta ei mieluusti hirveästi. Päässä on kyllä ollut jo pitkään pari isompaa kirjoneuleprojektia, saa nähdä miten niiden nyt käy. En tiedä, miten tämä olisi pitänyt höyryttää. Varovasti painelin raudalla, en halunnut liiskata silmukoita. Kaipa tuo käytössä tasoittuu lisää.

Muuten mentiin ihan ohjeen mukaan, paitsi kokoa fiksattiin vähän. Ihanainen kummipoikani on hieman keskivertoa isopäisempi. Onneksi olin tehnyt isille isänpäiväksi Turn A Squaren samasta langasta, niin oli käsitystä koosta. Siitä laskeskelin sitten. Pipo näytti puikoilla tajuttoman isolta, mutta ihan sopiva se on! Tietysti siihen vaikutti se, että en tehnyt joustinneuletta. Sillä tein käännetyn reunan, jotta pipo suojaisi paremmin pienen pojan korvia.

Olen tästä työstä tosi iloinen ja tyytyväinen. Kiva tuli ja toivon kovasti, että tätä suostutaan käyttämään. Tutkimattomat kun ovat toisinaan lasten tiet. Vaikkakin aikaisemmin tekemäni Karviaispipo on kovassa käytössä. Sitä pyydetään kuulemma välillä sisälläkin päähän, "Iinan pieni pipo". Kummilapsi on kyllä valtava rikkaus.

Ihanaa joulunaikaa ja onnellista, levollista uutta vuotta 2010!


3 kommenttia:

Lettu kirjoitti...

Tumma taivas jouluyönä,
tähdet tuikkii valovyönä,
ilmassa on ripaus taikaa,
Rauhallista Joulunaikaa !

AnniKainen kirjoitti...

Ai miten kaunis pipo samoin kuin tuo edellinenkin. Mistäs olet muuten saanut tuon pään? Minäkin haluaisin moisen että pipojen kuvaaminen olisi helpompaa. Täällä oli yhden urheiluliikkeen loppuunmyynti ja ikkunassa oli styroxpää mutta se oli niin alienin näköinen etten edes halunnut kysellä sen perään.

Kaikkea kaunista ja ihanaa tulevaan vuoteesi!

Iina Kraak kirjoitti...

AnniKainen, Oman pääni olen ostanut ystävällisen välikäden kautta Helsingin Punanaamiosta. Eikä ollut kallis, muistaakseni 10 euron tienoilla. Pipojen kuvaaminen on niin helppoa!

Ihanaa vuotta myös sinulle!