torstai 11. kesäkuuta 2009

Mikä kesä?







Jää
Malli: Lumi, Ullaneule 01/09
Lanka: Rowan RYC Silk Cotton, 680 Ice
Kulutus: 180g
Puikot: 4,5mm
Koko: 120cm x 60cm
Napit: 25 kappaletta, Tapion kauppa
Pingotusalusta: Biltema

Pitkä neuleplaah on selätetty - ehkä.

Langat on joskus vuoden alussa Englannista tilattuja. Kun se punta oli niin halpa ja nämä olivat vielä superalennuksessa. Sitten ilmestyi Ulla ja Lumin nähtyäni tiesin, mistä langasta se pitäisi tehdä. Alunperin näiden lankojen suunnitelma oli Lace Ribbon Scarf. Sitten näin tämän. Heti tuli sellainen olo, että mulle kans nappeja. Siitä se ajatus sitten lähti.

Olen lopputulokseen tyytyväinen. Nappien ompeleminenkin meni suhteellisen kivuttomista. (Kiitos diilauksesta Tuille!) Toistin kakkoskaavion vain kolmesti. Arvioin, että siihen lankani riittää ja oikeassa olin. Jäi kyllä yli, mutta ei olisi riittänyt enää kokonaiseen toistoon. Lopusta voi virkata vaikka kukkasia... Jos osaisi virkata. Ainut asia mihin en ole tyytyväinen on se, että typeryksissäni jätin keskelle sileää osuutta langanvaihdon. Enkä saanut pääteltyä sitä nätisti. No, ei se kaulassa näy. Ja tämä on ihan nenäliina hartiahuiviksi.

Lanka oli kivaa neulottavaa. Vaikka on aika löyhäkierteistä niin ei ihme kyllä halkeillut. Langassa on puuvillan tuntu ja himmeä silkin kiilto. Harmi, että tämän valmistus on taidettu lopettaa. Katsotaan, miten kestää käytössä.

Helsinkivisiitilläni tein retken tiettömien taipaleiden taakse ja kävin Biltemassa. Tarkoitus oli hakea pingotusalustat ja ne sain. Nyt pääsin ensimmäisen kerran käyttämään niitä, ja voi että - I H A N A T ! Näihin kun vielä yhdistää pingotusraudat (protoasteella), niin ei voi pingotus enää helpompaa olla. Ei yhtään ällöttävää puuhaa enää! Suosittelen lämpimästi.

Täällä on neulottu paljon Novitan Bambua. Enkä edes pidä siitä. Mutta se on jo toinen tarina.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ihana huivi ja varsinkin noi napit on tosi hauska idea! Tää ois varmaan tosi hyvännäköinen myös vaaleanvihreänä.

Markka kirjoitti...

Tartteisinkohan mäki pingotusalustan. Vois olla aika ässä.

Mainio huivi, napit on ihanat! Tarttee lainata ideaa joskus.
Mikäli saan enää ikinä mitään neulottua ku vaan makoilen ja irkkaan ja selaan blogeja.
Traagista.