sunnuntai 19. syyskuuta 2010

So I Think I Can Knit?

Ajattelin tehdä harmaan innoittamana myös tällaisen listauksen. En oikein malttaisi haasteen tipahtamista luukkuuni odottaa nimittäin. Omaksi lajiksenihan siis valitsin baletin. Nosta käsi, jos yllätyit. Pitsiähän täällä enimmäkseen neulotaan. Pitsihuiveja vieläpä. Muut lajit, ovatkin sitten vähän heikommissa kantimissa. Käydäänpä ne yksitellen läpi.

BOLLYWOOD

Teenkö mitään toisin kuin muut? En osaa edes kuin perinteisen hollantilaisen kantapään. En osaa neuloa oikealta vasemmalle, enkä kai pidä puikkoja enkä lankaa mitenkään oudosti. Tämä haaste olisi todella pelottava kohdattava. Mitä ihmettä voisinkaan keksiä?

BROADWAY

Jooei. Yksiväristä, simppeliä, hillittyä ja hallittua. Kirjoneuletta olen tehnyt yhden pupuraidan verran. En oikein tunne vielä suhdettani siihen. Tässä lajissa olisi haastetta kerrakseen!

DISCO

Ai, että bling blingiä. No tuota. Koruissa se on ihan hyvä ja toivottavaakin, mutta että neuleissa. Efektilangat on yök. Karva ja pörrö menee samaan sarjaan. Paljeteissa siis se salaisuus varmaankin olisi, jos bling bling lajikseni tulisi!

HEAVY METAL

En ole ikinä koskenut neulekoneeseen. Enkä toivottavasti koskekaan. Vaikka tiedän, ettei pitäisi olla niin ehdoton. Minulle kuitenkin se neulomisen juttu on juurikin se käsintekeminen. Neulovien käsien katseleminen vaan on niin rauhoittavaa. Vaikka toisaalta, joku ohuen ohuesta langasta tehty neuletakki olisi ihana. Vain se kone puuttuu...

HIP HOP

Nyt seuraa sitten kai se tunnustusosuus. Suurin syyhän siihen, että neulon vain huiveja on se, etten jaksa miettiä tiheyksiä. Huivissa ei tarvita kuin ohje ja lankaa, sitten vaan posotetaan. Mutta joku neuletakki, pitäisi neuloa lippua ja lappua, mitata ja kostuttaa ja mitata ja kostuttaa. Tuumata ja pähkiä. Kuitenkaan en haluaisi neuloa mitään hip hopin kaltaisia laatikoita. Joten täksi minulle ei ole YHTÄÄN itse neulottua neuletakkia.

KANSANTANSSI

Tämä taas paljastaa sen, miten todella urautunut olen niihin balettikuvioihini. En ole neulonut palmikkoa juuri koskaan. Osaan kyllä ja tiedän periaatteen, mutta siinä kaikki. Ehkä oli siis korkea aika haastaa itsensä!


KOREOGRAFI

Kukaan ei tanssi minun pillini mukaan. Olen ihan tyytyväinen valmiiksi ajateltuihin ja koeneulottuihin ohjeisiin. Menetän hermoni hetkessä, jos jokin ei suju. Minun avaruusajatteluni ei riitä neuleiden suunnitteluun. Jätän homman ilomielin muille!

LATTARIT

Minulle ei vieläkään ole yhtään neulevaatetta...

POPPING JA LOCKING

Ja sitten, jos neuloisin niitä vaatteita, tekisin kaiken mahdollisimman saumattomana. Voin vaan kuvitella, miten työn ja tuskan takana se kasaaminen olisi. Voi elämä, miten paljon sitä puutteita onkaan yhdessä pienessä neulojassa?


QUICK-STEP

Sitten on nämä sukat. Minulla on sukkalankaa aika tavalla, minä en vaan neulo sukkia. Silti sitä sukkalankaa jostain ilmestyy varastooni. Haluaisin neuloa sukkia. Mutta katsokaas, toisen sukan syndrooma. Toisen kantapään syndroomaa. Toisen kappaleen syndrooma. Kaikki mahdolliset syndroomat yhdessä viattomassa sukkaparissa. Sitten joskus harvoin kun hairahdun niitä neulomaan, hihkun miten nopeasti valmista syntyy. Tässäkin olisi siis haastetta kerrakseen. Miten olisi kaksi sukkaa kerrallaan?

ROBOTTITANSSI

Eikö näistä tiheyslaskuista jo puhuttu. Ja minähän en pura. Siksihän ne laskut pitäisi tarkkaan tehdä, mutta kun heti pitäisi päästä neulomaan, mullekaikkihetiNYT.Tällainen on minun tanssihistoriani. Mielenkiinnolla odotan, mitä ylituomari päättää lajikseni. Ilolla kuulisin teidän muidenkin historioita!

Ei kommentteja: